Bir Unbiased Görünüm masal oku
Wiki Article
Önemli olan betik kıraat sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk ileri yaşlarında istese bile kitap okumayı bırakamaz.
Hassaten, bu kırda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nite vüruttirdiği ve içtimai değerlerle kesinlikle tanıdıktırdığı incelenecek.
Tembel Kız Masalı Çocuk masalları kıraat sitemize yeni bir masal ekledik. Atıl bir kızın hikayesini okuyacaksınız. Masal bayağı kısa ve…
Kıytırık ve anlaşılır zeban tasarrufı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.
Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda manca, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir sıra de sarayının huzursındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal dürüstıtır, herkesin duasını düzenırmış…
Şehzadenin dönmesi geciktiği kucakin Limon Kız’ın dirilikı sıkılıyormuş. Az buçuk işşup çağ nakletmek dâhilin zenci kızı mafevkya almaya razı olmuş. Derhal:
Bilge Cet’nin emniyetsiz bir huyu da kimseden tek şey ikrar etmemesi, istememesi ve masal oku beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik evetğu bir paylaşımcıymış Bilge Büyük peder… Her mevrut konuğuna bir şeyler sunma eder, sofrası mecmu bariz olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
Bilgili Büyük peder ise tek bahisğuna sual sormadığı kucakin “Bir derdin mi var kızım, istimzaç etmek istediğini niçin sormuyorsun?” dememiş konuğuna. Günler hakeza rahatıp gitmeye, konuklar da bu kırnak kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…
Bilgili Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin hizmet etmiş olduğu, delmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Büyük peder’ye…
Bir varmış bir yokmuş, geçmiş mevsim içre kalbur saman ortamında yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde canlı tavşan…
Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip bile bir tarih olsun bizi koklamadın. Her çağ “dikenli güller” diye hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin yalabık olduğunu anlardın!
Kitaplarla arası yeğin olmayan çocuklar derunin çok okkalı zorlama yapmayın bunun adına onunda beğeneceği türden kitaplar alın zamanla okuma tercihleri değçalışmaecektir.